Qui som?

img_quisom

La Cuina del Vent neix de la inquietud d’un col·lectiu de professionals que creu en la gastronomia com a eina d’expressió i com a portadora del saber popular acumulat a través de la història, d’un clima i d’un paisatge en comú: l’Alt Empordà.

La nostra cuina és un fidel reflex de la generositat de la nostra terra, un país de contrastos, amb una costa agosarada i feréstega i una altra allargada i suau que ens regala peix i marisc. Una plana infinita que veu renéixer horts i camps arreu; una muntanya intensament verda i fèrtil, i una altra de seca i agresta, prenyada de caça i de fruits silvestres. Tota aquesta complexitat és el que omple de riquesa, varietat i contrastos la nostra cuina.

La Cuina del Vent és el compendi de la gastronomia que es fa a la riba del mar i a l’ombra de la muntanya, que neix de la tradició més arrelada als fogons i creix en matisos a l’avantguarda de l’alta gastronomia. El grup reuneix professionals i establiments d’alta qualitat i inicia el seu camí amb la voluntat de madurar per tal de compartir i intercanviar coneixements, organitzant mostres, xerrades i seminaris que faran millorar la qualitat del servei i contribuiran a estrènyer els vincles entre la gent de l’ofici.

La Cuina del Vent és un grup gastronòmic que compta amb el suport de l’Associació d’Empresaris d’Activitats d’Hosteleria de l’Alt Empordà i de l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà, i està format per professionals de diferents branques de l’hostaleria que, amb l’objectiu de promocionar la terra, la cuina, la cultura, la tradició i la feina ben feta, volen compartir i exportar arreu les arrels i la peculiar personalitat de l’Alt Empordà.

Els membres de La Cuina del Vent són:

José GurilloHotel MontecarloRoses
Toni GotanegraHotel TerrazaRoses
Xavier SagristàRestaurant Castell de PeraladaPeralada
Salvador Jordà i Elena GiróHotel EmporiumCastelló d’Empúries
Rosina Miserachs i Carles FabregóRestaurant AntavianaFigueres
Roser BronsomsRestaurant Can JeroniFigueres
Marc Lladó i Jordi LladóRestaurant Hotel El Molí­Pont de Molins
Joan Solà, Joana Martí i Esmeralda SolàRestaurant La QuadraMaçanet de Cabrenys
Ramon Duran i Lluïsa DuranHotel DuranFigueres
Joan Carles AlvarezRestaurant – Hotel La Fornal dels FerrersTerrades
Jordi Rollan AltarribaLa RectoriaEspinavessa
Lluís FernándezRestaurant Els PescadorsLlançà
Guillem GavilánRestaurant VoramarPortbou
Rafel PellRestaurant Reina de Port-lligatMollet de Peralada
Pep PiernauRestaurant Amiel MolinsPont de Molins